12.30-kor kezdődő utolsó szekcióban dr. Petró Gizella főorvosnő az inzulin terápia helyére világított rá a 2-es típusú cukorbetegek kezelésében
Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • 12.30-kor kezdődő utolsó szekcióban dr. Petró Gizella főorvosnő az inzulin terápia helyére világított rá a 2-es típusú cukorbetegek kezelésében
  2016.09.03.Dr. Rosta LászlóHírkategória: Tudósítás rendezvényekről
  Részletesen felvázolta a BOT terápiában rejlő lehetőségeket, külön kitért a legújabb analóg bázis inzulinok bemutatására.

  dr. Kajetán Miklós főorvos úr a diabéteszes láb kezelésének komplexitására és nehézségeire hívta fel a figyelmet, majd számos fényképpel illusztrált eset bemutatásával ismertette a jelenleg elérhető ortéziseket, illetve az ajánlásokat a diabéteszes láb infekciója esetén az antibiotikumválasztást illetően.

  A záró előadásban Kicsák Mariann egy nagyon érdekes témakört, a betegedukációt mutatta be teljesen újszerű megközelítésben. A viselkedésváltozás úgynevezett transzteoretikus modelljét ismerhettük meg, melynek alapja, hogy az adott betegséggel valamint annak kezelési lehetőségeivel kapcsolatos tudás megszerzése és az önmenedzselés képessége együtt kerül kialakításra. Igazolódott, hogy ez a módszer sokkal eredményesebb, mint a csupán didaktikus, vagy tudásorientált programok.

  A minden szempontból nagyon sikeresnek mondható rendezvényt követő zárszóban dr. Gaál Zsolt főorvos úr reményét fejezte ki, hogy egy év múlva újra találkozunk. Úgy gondolom, hogy ezt mi, résztvevők is nagyon várjuk, hiszen gyönyörű környezetben színvonalas, jó felépítésű előadásokat hallhattunk, a családorvosi praxisokban jól hasznosítható tudásanyagot kaptunk.

  Viszontlátásra Nyíregyháza, újra itt egy év múlva!

  dr. Rosta László

Vissza