Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

eDDCT

IX. Észak Dunántúli Diabetes Centrum Találkozó

2020. szeptember 4-5.
Dunakiliti, Diamant Hotel

Jelentkezzen online a rendezvényre:
www.diabet.hu/eddct2020

Elérhető az ELŐZETES PROGRAM!

CSOM

MDT Családorvosi munkacsoport XV. Tudományos Ülése

2020. szeptember 12. 10:00-16:00
SE, I. Belgyógyászati Klinika tanterme

Jelentkezzen az OFTEX portálon vagy a munkacsoport oldalán:
www.diabet.hu/haziorvos

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Gyermekdiabetes
 • Beszámoló az MGyT és MDT közös Gyermekdiabetes Szekciójának XXXV. kongresszusáról (Győr, 2019. október 10-12.)
  2019.10.21. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Gyermekdiabetes

  Ebben az évben az MGyT és MDT közös Gyermekdiabetes Szekciójának éves kongresszusát Niederland Tamás főorvos és csapata Győrben, 2019. október 10-12 között rendezte meg. Az előző évek fergetegesen sikerült kongresszusai után kíváncsian vártuk, hogy a Nyugat hogyan állja meg a helyét  a Kelet, azaz a 2018. évi Nyíregyházi kongresszus után. Elmondhatjuk, kitűnően! A tavalyi kongresszus szeptemberi megrendezése miatt nem kellett aggódnunk az időjárás miatt, az azonban külön örömünkre szolgált, hogy a rendezők az idei, októberi kongresszusra is megrendelték a jó időt, és a feszes program mellett az esti órákban élvezhettük az indián nyár simogató melegét.

  Az idei kongresszuson - a hagyományoknak megfelelően - a magyar gyermekdiabetológiai ellátás szereplőinek derékhada vett részt, 171 regisztrált résztvevővel. A meghívott előadó Jermendy György professzor volt, aki „”Klasszikus ikervizsgálatok tapasztalatai” címmel tartott előadást. A tudományos programot 22 bejelentett előadás, 4 cégszimpózium (77 Elektronika Kft.,  Medtronic Hungária Kft, Novo Nordisk Hungária Kft. és Roche Magyarország Kft.), valamint az „új hagyományainknak” megfelelően 2018-ban bevezetett civil fórum fémjelezte. Nagy örömünkre szolgál, hogy a civilek egyre nagyobb lendülettel és lelkesedéssel vesznek részt a különböző gyermekdiabetológiai rendezvényeken, segítve munkánkat a táborozásban és a jobb minőségű ellátásért vívott harcunkban. A tudományos előadások felölelték a gyermekdiabetológia  legégetőbb kérdéseit a gondozás mindennapi gyakorlatától a diabétesz akut és krónikus szövődményeiig, az epidemiológiai tárgyú előadásoktól  a ritka diabétesz kórformákig. Jó érzés volt látni, hogy a kollégáknak a mindennapos betegellátás nehézségei ellenére jut idejük és energiájuk a tudományos munkára is.

  A kongresszuson mutatták be a szerkesztők (Barkai Lászlő és Madácsy Láaszló professzorok) a SpringMed Kiadó Orvosi szakkönyvek sorozatában megjelent  „A gyermekdiabetológia kézikönyve” című kiadványt. A könyv megírásában a gyermekdiabetológia számos képviselője vett részt, a bemutatót nagy érdeklődés kísérte.

  A gazdag tudományos program mellett esténként a színvonalas szociális programokat élvezhettük. Az első estén a nézőközönség meghatottan élvezte a Győri Balett Bolero előadását Ravel zenéjével. A Szekció 2019. évi bankettje az előadás után a színház előcsarnokában került megrendezésre, ahol a hangulat a tetőfokra hágott;a résztvevők színe java táncra perdült. Nagy érdeklődés kísérte az Audi gyár-látogatást, ahol a kongresszus résztvevői megismerhették az egyik „sztár autó” készítésének minden mozzanatát. Az izletes gálavacsorát a Rába Hotelben kellemes zenei aláfestés mellett élvezhettük. A jól sikerült kongresszus a lelkes szervező gárda mellett nem jöhetett volna létre a szponzorok (a kiemelt támogató: 77 Elektronika Kft, a fő támogatók: Medtronic Hungária Kft,  Novo-Nordisk Hungária Kft, Roche Magyarország Kft, a , támogatók: Medcordis Kereskedelmi Kft, Sanofi Aventis Zrt, Di-Care Zrt, .Győr Város Polgármestere Polgármesteri Hivatal – Győr, Rioli Decor Kft. – Győr) nagyvonalú támogatása nélkül, amelyért ezúton is őszinte köszönetet mondunk. Jövőre találkozunk Gyulán!

   

  Dr Körner Anna
  a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság
  Gyermekdiabetes Szekciójának elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT Regionális Kongresszusán, ill. Családorvosi, Edukációs, Digitális és Genetikai Munkacsoportjainak továbbképző rendezvényén (Győr, 2020. október 15-17.) történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények