Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Edukáció
  • Páciensedukáció – a cukorbeteg-gondozás nélkülözhetetlen eleme
    2012.01.04. | sanofi-aventis | Hírkategória: Edukáció
    A diabetes idült, progresszív betegség, amely a beteg életének csaknem minden területét érintheti. A cukorbetegek száma folyamatosan nő, a diabetes magas halálozási aránnyal jár. A páciensedukáció a cukorbetegek gondozásának nélkülözhetetlen eleme, a betegséggel kapcsolatos késői szövődmények kialakulását csökkenti. A terápiás páciensedukáció megtervezett, folyamatos program, amely széles körű ismereteket ad, rugalmas, megfelel az egyén klinikai és pszichés szükségleteinek, alkalmazkodik iskolázottsági és kulturális szintjéhez. A diabetesedukátor legyen képes ellenőrizni és megtervezni az oktatási folyamatot, és ellenőrizni a beteg tudását. Az oktató rendelkezzék elméleti és gyakorlati ismeretekkel az idült betegség gondozásával kapcsolatosan és legyen jártas az oktatóprogram szervezésében.

    A teljes cikk az Orvosi Hetilapban jelent meg, de - szakemberként történt bejelentkezést követően - a kapcsolódó dokumentumok alól is letölthető.

    Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.