Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről
 • Az MDT Kongresszus Szervezőbizottság társelnökeinek köszöntője
  2019.04.25. | MDT Hírmondó | Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  Megtiszteltetés és nagy öröm számunkra, hogy 2016 után immáron második alkalommal köszönthetjük önöket a Magyar Diabetes Társaság éves nagygyűlésén Debrecenben. A XXVII. kongresszus szervezőbizottságának társelnökeiként szeretettel üdvözöljük a részt vevő diabetológus, belgyógyász, gyermekgyógyász, kardiológus, nefrológus, endokrinológus, háziorvos szakorvosokat, szakorvos-jelölteket, rezidenseket, az edukátor, dietetikus, podiáter, diabetológiai szakápoló munkatársainkat, valamint a társszakmák és a gyógyszercégek képviselőit.

  Az évente megtartott nagygyűlés szakmai indokoltságát jelzi, hogy mind a nemzetközi, mind a hazai diabetológiai rendezvényeken évről évre igen jelentős mértékben növekszik a szakmai újdonságok, új terápiás lehetőségek száma, korszerű kezelési irányelvek születtek az utóbbi években. Az eredeti tudományos kutatási eredmények, érdekes esetismertetések mellett a jelen rendezvény lehetőséget nyújt a naprakész ismeretek elsajátítására, orvosi gondolkodásunk és gyakorló orvosi, betegoktatási tevékenységünk korszerűsítésére. Mindehhez a kongresszus prominens külföldi és hazai előadóinak áttekintő előadásai is nagymértékben hozzájárulnak majd. Helyi szervezőként bízunk abban, hogy a rendezvénynek Debrecen városa, az egykori „kálvinista Róma”, az 1848-49-es szabadságharcban a „szabadság őrvárosának” nevezett, az utóbbi években látványos, dinamikus fejlődésen áteső, több mint 200 000 lakosú alföldi nagyváros infrastruktúrájával, szállodáival, múzeumaival, éttermeivel, a Belváros és a Nagyerdő hangulatos utcáival, tereivel, a tavaszt köszöntő, zöldellő parkjaival méltó hátteret nyújt. A Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézete és a Debreceni Egyetem, Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Belgyógyászati osztálya, a társklinikák és nagy forgalmú járóbeteg-szakrendelések, a kutatást és a gyógyszerfejlesztést, a táplálkozástudományt szolgáló intézetek, munkacsoportok nyújtanak a cukorbetegek gondozásában, kezelésében, a szövődmények megelőzésében és korszerű ellátásában nélkülözhetetlen segítséget, egyúttal a helyi szervezők számára biztosítják a szakmai hitelességet. Kérjük önöket, éljenek a Debrecen városa által nyújtott kikapcsolódási lehetőségekkel! A Déri Múzeum, a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és a Debreceni Irodalom Házának kiállításai is bizonyára kellemes élményt nyújtanak, egyúttal bízunk az esti kulturális programok sokszínűségében. A szervezőbizottság tagjaiként reméljük, a kongresszusra és Debrecen városára évek múlva is jó szívvel, kellemes élményekkel gazdagodva gondolnak majd.Tartalmas kongresszust kívánunk mindenkinek!

  Dr. Petró Gizella és Dr. Balogh Zoltán
  a szervezőbizottság társelnökei

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.