Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről
 • A szervezőbizottság köszöntője - A Magyar Diabetes Társaság XXIX. Kongresszusa
  2021.09.02. | MDT Hírmondó | Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  Szervezőbizottságunk nevében szeretettel köszöntöm önöket, a Magyar Diabetes Társaság 2021. évi  konferenciájának résztvevőit.

  Négy év után ismét Pécs adhat otthont a magyar diabetológusok tudományos ülésének. Az előző pécsi konferencia eseményei mindenki számára emlékezetesek lehetnek, különösen az áprilisi nagy havazás, de remélem, hogy a tudományos és szociális programok is.

  A COVID-járvány miatt őszre halasztott konferencia nagy előnye lehet, hogy végre újra személyes megjelenésű rendezvényt szervezhetünk. Gondolom, mindenki vágyát fejezem ki akkor, amikor annak a reményemnek adok hangot, hogy végre újra találkozhatunk, közvetítő médium nélkül beszélgethetünk, egy asztal mellé leülhetünk. Az elmúlt másfél év járványhelyzete miatti lezárások megmutatták számunkra, hogy ezek milyen fontosak.

  Orvosi tapasztalataink kiegészültek, mert bár mindig is tudtuk, hogy a beteggel tartott személyes kontaktus nélkülözhetetlen a gyógyításhoz, de most már azt is felismertük, hogy a gyógyítással kapcsolatos tapasztalatok megosztásához is nélkülözhetetlen az orvosok közötti személyes megbeszélés. Természetesen mindez nem mond ellent annak, hogy a sok személyes érintkezés mellett lehet szerepe a telekonferenciának és a telemedicinának.

  Az idei pécsi konferencia helyszíne ismét a Kodály Központ, hasonlóan a négy évvel ezelőttihez, így tényleg kulturált környezetben tarthatjuk az eszmecserénket. A konferencia fő témái a korábbiakkal megegyezőek, de ki is egészültek, például a COVID-járvány és a cukorbetegség kapcsolatáról nyert új tapasztalatokkal.

  Szervezőbizottságunk mindent megtesz a résztvevők biztonsága érdekében, ezért ragaszkodunk a védettségi igazolvány felmutatásához, amihez kérem mindenki megértését.

  Idei konferenciánkon vezetőségválasztásra is sor kerül, amihez bölcs döntésükre lesz szükség.

  Az új vezetőség élén átvehetem Társaságunk elnöklését, amely tevékenységemhez támogatásukat, tanácsaikat és segítségüket kérem.

  Mindenkinek tanulságos konferenciát, sok-sok személyes és biztonságos megbeszélést, kellemes időtöltést, kulturális töltekezést, új barátságok kötését, a régiek megerősítését, a régi, szabadabb életünk visszatérését kívánom!

  Prof. Dr. Wittmann István
  a Konferencia elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.