Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

SZK2019

XII. Szakdolgozói Kongresszus

2019. november 7-9.
Danubius Hotel Hélia


Elérhető a PROGRAM!

www.diabet.hu/szk2019

BP Szimpózium

XXI. Budapest Diabetes Szimpózium

2020. február 8.

Szervezők: Prof. Dr. Halmos Tamás, Prof. Dr. Jermendy György

Elérhető a PROGRAM!

DDH 2020

XXIV. Dunántúli Diabetes Hétvége

2020. március 12-14., Club Tihany

Jelentkezzen online a rendezvény oldalán!

További részletek:
www.diabet.hu/ddh2020

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

MDT APP

MDT app


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az MDT hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven már letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Pozitív változások az emelt indikációban rendelhető orális antidiabetikumok és a kiemelt indikációban adható analóg inzulinok felírási rendjében
  2012.04.24. | MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer Ferenc | Hírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  A Magyar Diabetes Társaság elnöksége által 2012 januárjában kezdeményezett széleskörű szakmai egyeztetés után 2012. április 21-én Magyar Közlöny 48. számában megjelent a 25/2012. (IV. 21.) NEFMI rendelet „A törzskönyvezett gyógyszerek és a különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszerek társadalombiztosítási támogatásba való befogadásának szempontjairól és a befogadás vagy a támogatás megváltoztatásáról szóló 32/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet módosításáról”.

  A leglényegesebb diabetológiát érintő változások a következők:
  - a kiemelt indikációban adható az analóg inzulinok bevezetésének feltételeiben 8% vagy annál nagyobb HbA1c szerepel
  - egy év után csak akkor folytatható, a kiemelt indikációban adható analóg inzulinkezelés, amennyiben a megfelelő szénhidrátanyagcsere-háztartás (HbA1c<8,0%) a szakorvosi javaslat kiállítását megelőző fél éven belül legalább két mérés alapján fenntartható volt.
  - a kiemelt indikációban adható analóg inzulinok esetében félévente kell a szakorvosi javaslatot megújítani
  - az 50%-os térítési kategóriában 2012.05.01.-től meg fog jelenni egy új 6/d. pont azon betegek részére, akinél a kiemelt indikációban adható analóg inzulin kezelés megkezdésének feltételei az EÜ100 2. vagy az EÜ100 3. pont szerint megfelelőek, azonban a beállított terápia ellenére a kezelés folytatásának az EÜ100 2. vagy EÜ100 3. pont szerinti feltételei nem teljesíthetők vagyis a HbA1c 8% vagy annál nagyobb
  - az EÜ 70 1 pontja kettő/hármas kombinációs kezelés esetén az adott gyógyszer(ek) alkalmazási előírásában meghatározott kombinációs lehetőségeket engedélyezi
  - a 25/2012. (IV. 21.) NEFMI rendelettel megállapított EÜ100 2. és EÜ100 3. pontjában az alábbi feltételt „Felnőtt beteg esetében a gyógyszer alkalmazása egy év után csak akkor folytatható, amennyiben a megfelelő szénhidrátanyagcsere-háztartás (HbA1c<8,0%) a szakorvosi javaslat kiállítását megelőző fél éven belül legalább két mérés alapján fenntartható volt. (A gyógyszer alkalmazása a HbA1c értéktől függetlenül akkor is folytatható, ha a betegnek legalább egy – az orvosi dokumentációban feltüntetett – súlyos, az elhárításhoz külső segítséget igénylő hypoglikaemiás eseménye volt.)” 2012. július 1-jétől kell alkalmazni azzal, hogy amennyiben a szakorvosi javaslat kiállítását megelőző fél évben nem áll rendelkezésre két mérés, úgy a két utolsó mérés eredményét kell figyelembe venni.

  A 2012.04.12.-től változott indikációs pontok teljes szövegét megtalálja Jogszabályok rendeletek rovatunkban, ugyanitt olvasható a 25/2012. (IV. 21.) NEFMI rendelet, valamint a 32/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet 2012. május 1-től hatályos változata is.

  'Jogszabályok, rendeletek' rovatunk >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében,
  Dr. Strényer Ferenc

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
MDT - Boehringer-Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények