Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Teljes élet cukorbetegen

A Magyar Diabetes Társaság Vezetősége megbízásából az Edukációs munkacsoport elkészítette a "Teljes élet cukorbetegen” című oktató anyagot, amely tartalmazza, és egységes keretbe foglalja a legfontosabb ismereteket. Mi a cukorbetegség, a gyermekkori cukorbetegségről, hogyan birkózzak meg a betegséggel kapcsolatos érzéseimmel, vércukor önellenőrzés, mit tegyek, hogy jól egyek? - étrendi tanácsok, tablettás kezelés, inzulin terápia, a cukorbetegség és a szív, a cukorbetegség szövődményei és megelőzésük, szájápolás. A kiadvány egészében és fejezetenként is letölthető ide kattintva >>

Diabétesz Világnap

A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én ünnepeljük.
Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez. A Világnapot a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) és tagszervezetei rendezik meg világszerte.

2014-2016 között a Diabétesz Világnap témája: Egészséges életmód és a cukorbetegség

Tudjon meg többet a Világnapról,
vegyen részt a rendezvényeken >>

Diabétesz szűrés

A világon 366 millióan szenvednek cukorbetegségben, a 2-es típusú cukorbetegek száma minden országban növekszik.

Töltse ki az alábbi linkre kattintva kockázat értékelő kérdőívünket és ha 12 vagy annál több pontot ért el, érdemes felkeresnie háziorvosát és laborvizsgálatot kérnie.
[ www.diabet.hu/findrisc ]

Hasznos linkek cukorbetegeknek

Diabetes Magazin:
[ www.diabetes.hu ]

DiabFórum - Diabétesz Fórum és Magazin:
[ www.diabforum.hu ]

Egészségnap

Egészségnap
Beszámoló a Diabétesz Kontroll Program 2013-as Margit szigeti Egészség- és Sportnapjáról.

Egészségőr – Beteg edukációs sorozat


Magazinműsor a cukorbetegségről. A műsor mindazoknak szól akik szeretnék elkerülni a betegség kialakulását vagy odafigyelő gondoskodással szeretnének teljes életet élni cukorbetegként.Betegszervezetek

Az ország számos pontján működnek diabetes betegszervezetek. Ezek az egyesületek, klubok, baráti társaságok lehetőséget teremtenek a betegek közötti kapcsolatteremtésre, valamint a szakorvosi ellátás mellé különböző kiegészítő szolgáltatásokat biztosítanak tagságuk, a régió cukorbetegeinek számára.

Tevékenységeik közé tartozik például a tájékoztatás, a felvilágosítás vagy előadássorozatok szervezése. Web-rendszerünkben elérhetővé tesszük a különböző cukorbeteg-szervezeteket felsoroló listát, azok címeivel, vezetőik telefonszámával és internetes elérhetőségükkel együtt.

Hazai betegszervezetek >>

Diabetológiai Szakellátóhelyek

A Magyar Diabetes Társaság az 1980-as évek óta tartja nyilván a Magyarországon működő cukorbeteg ellátóhelyeket. A nyilvántartás ma már egy szigorú akkreditációs folyamattá fejlődött, meghatározott személyi, orvosi műszer és laborítóriumi vizsgálati feltételekhez kötött az Akkreditált Cukorbeteg Szakellátóhely minősítés megszerzése.

Keresse meg a lakóhelyéhez
legközelebb eső szakellátóhelyet >>