Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Az MDT pályázata a telemedicina alapú diabetes gondozást segítő eszköz biztosításához
  2020.11.11.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Telemedicina

  A TELEMEDICINA szabályozását érintő 33/2020. (IX.16.) EMMI rendelet alapján lehetővé vált, hogy a személyes találkozás mellett – a jogszabályban meghatározott feltételek alapján - a betegellátás valamilyen infokommunikációs eszközzel történjen. Emellett a pandémia ideje alatt a kongresszusok, továbbképzések is online formában kerülnek megrendezésre, e rendezvényeken történő részvételhez szintén modern infokommunikációs eszköz szükséges. Fentiek alapján a biztonságos betegellátás és a diabetológus kollégák folyamatos továbbképzésének biztosítása céljából a diabetológiai szakellátás technikai-tárgyi feltételeinek mielőbbi javítása szükséges. Ezt felismerve és támogatva a Magyar Diabetes Társaság – az AstraZeneca Kft. és a Novo Nordisk Hungária Kft. kötelezettségmentesen felhasználható támogatása segítségével - pályázatot hirdet telemedicina alapú, a cukorbeteg gondozást segítő eszköz biztosításához.

  Pályázatot adhat be: minden Magyarországon működő, közfinanszírozott diabetológiai szakrendelés vezetője, aki az MDT tagja és 2020. évi tagdíját befizette.

  Pályázható eszköz: az MDT által egységesen beszerzett, a korszerű telemedicínás betegellátás biztosítására alkalmas táblagép

  A pályázónak szükséges biztosítania az eszköz állandó internet kapcsolatát Wifi hálózaton, továbbá vállalnia kell, hogy az eszköz min. 2 évig a diabetológiai szakrendelésen a betegek ellátása, illetve az ott dolgozó szakszemélyzet képzésének érdekében használatban marad.

  Pályázni a pályázati űrlap kitöltésével ITT lehet.

  Intézményenként csak egy pályázat nyújtható be, de minden intézmény maximálisan annyi táblagépre adhat be pályázatot, ahány szakrendelőt működtet.

  A pályázat beadási határideje: 2020. november 27.

  A pályázatokat az MDT Elnöksége által létrehozott ad hoc bizottság bírálja el.

  Prof. dr. Kempler Péter                                          Prof. dr. Várkonyi Tamás
  MDT elnöke                                                                MDT főtitkára

Vissza