Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  A Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa - online - 2020. december 3–6.
  2020.11.25.MDT Hírkategória: Általános

  Programbizottsági tájékoztató

  Az MDT XXVIII. online megtartandó kongresszusa (2020. december 3–6.) előkészítéseként a tudományos program összeállításáért felelős bizottság a korábbi évek gyakorlatának megfelelően ülést tartott, melyen a beküldött előadás összefoglalók elbírálása és tematikus szekciókba csoportosítása megtörtént. A bizottság tagjai közé prof. dr. Barkai László, dr. Halmos Tamásné, dr. Hidvégi Tibor, prof. dr. Hosszúfalusi Nóra, prof. dr. Jermendy György, prof. dr. Kempler Péter, prof. dr. Lengyel Csaba, prof. dr. Madácsy László, prof. dr. Várkonyi Tamás, prof. dr. Winkler Gábor és prof. dr. Wittmann István tartoztak, akik a benyújtott absztraktokat anonim módon, pontozással értékelték.

  Az elbírálás során mind a 81 benyújtott absztrakt elfogadásra került. A bejelentett előadásokat 14 szekcióba sorolták be, melyek témájukat tekintve többek között a diabetes diagnosztikájával, a glükózmonitorozást, a telemedicinát és az inzulinkezelést érintő kérdésekkel, az innovatív terápiás lehetőségekkel, a szövődményekkel és a társuló kórállapotokkal, a szakdolgozók tapasztalataival, a gyermekdiabetológiával,
  valamint a genetika kérdéseivel foglalkoznak. A kongresszusi előadások a regisztrált résztvevők számára az eredeti regisztrációval maradnak elérhetők, az online eseményt követően még 60 napon át megtekinthetőek lesznek a http://www.diabet.hu/mdt2020 weboldalon.

  Az előadások összefoglalói nyomtatott formában magyar és angol nyelven a Diabetologia Hungarica folyóiratban olvashatók, illetve a honlapon elektronikusan is hozzáférhetőek (kapcsolódó dokumentumok alatt).

  A programbizottság nevében

  Prof. Dr. Kempler Péter
  az MDT elnöke

  Prof. Dr. Várkonyi Tamás
  az MDT főtitkára

  Forrás: DIABETOLOGIA HUNGARICA XXVIII. évfolyam 1. Supplementum

  A kongresszusi előadások a regisztrált résztvevők számára az eredeti regisztrációval maradnak elérhetők, az online eseményt követően még 60 napon át megtekinthetők lesznek a http://www.diabet.hu/mdt2020 weboldalon.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza