Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  A magyar sikerre az IDF is felfigyelt
  2022.08.01.MDT Web-SzerkesztőségHírkategória: Általános

  Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sikeres diabétesz képzéseiről számol be az a cikk, amely a Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) honlapján jelent meg minap. A programokban résztvevő pedagógusok és óvónők a világon elsők között Magyarországon kapnak törvényben előírt és központilag szervezett átfogó képzést a diabéteszről.

  A DiabMentor elnevezésű programmal ugyanis felkészítést kapnak az 1-es típusú diabéteszes gyerekek napközbeni alapvető, speciális ellátására. A tananyagot az Oktatási Hivatal felkésérésre az Egy Csepp Figyelem Alapítvány fejlesztette, melynek szakemberei bonyolítják le a gyakorlati képzéseket is.

  A szakanyagba az IDF által létrehozott és az alapítvány által adaptált KiDS képzési program egy része is bekerült. Csakúgy, mint az Oktatási Hivatal által elindított Cukor Suli továbbképzésbe, melynek során az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szakemberei a diabéteszről szóló tematikus napok és érzékenyítő foglalkozások megtartására készítik fel a pedagógusokat.

  A két köznevelési program 2021-ben indult, többezer pedagógus részvételével. Az oktatási napok a következő tanévben folytatódnak.

   

  Íme, a cikk az IDF honlapján.

   

   

Vissza