Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Rekordok és sok-sok újdonság az Egy csepp Világnapon
  2009.11.25. | Egy csepp figyelem Alapítvány | Hírkategória: Általános
  Egy csepp Világnap 2009.Idén negyedik alkalommal rendezte meg az Egy csepp figyelem Alapítvány az Egy csepp Világnapot a SYMA csarnokban, amelyen csaknem nyolcezer ember vett részt.

  Az Erős Antónia által létrehozott alapítvány ingyenes családi egészségnapján csaknem húsz féle egészségügyi szűrés várta az érdeklődőket, akik közül legalább háromezren megmérették a vércukorszintjüket is. A látogatók 5-6%-ról derült ki, hogy emelkedett a vércukorszintje. Emellett koleszterin-, és vérnyomásmérés, haj- és bőrvizsgálat, testösszetétel monitorozás, hallásvizsgálat és látásellenőrzés is volt.
  A rendezvény célja az egészséges életmódra és a szűrések fontosságára való felhívás.

  Az idei Egy csepp Világnapnak több újdonsága is volt: itt vezetett műsort újra együtt az ikrei születése után visszatérő Erős Antónia és Szellő István, az idei évben volt először színházi előadás a színpadon „Gulliver a törpék országában” címmel a Nemzeti Táncszínház és a Madách Musical Tánciskola előadásában, valamint első ízben véradáson is részt vehettek a segíteni vágyók.
  Már hagyományosnak mondható, hogy fellépett Szandi, és a Fiesta, valamint a „Barátok közt” sztárjai. Új fellépő volt az Alma együttes, a Mrs.Columbo, és a Csillag születik versenyzői.

  Az Alapítvány a Roche Magyarország Kft. jóvoltából idén is száz középiskolának adományozott vércukormérőt, és bejelentették, hogy folytatják a patikai programokat is, amelyekben már több mint 800 narancssárga felkiáltójeles gyógyszertár vesz részt. A 2005-ben, a Roche Magyarország Kft. által gyártott és forgalmazott Accu-Chek Active vércukormérők adományozásával indított patikai programokban bárki megméretheti vércukorszintjét. A narancssárga felkiáltójeles patikákban ma már a vérnyomást és a koleszterinszintet is megmérethetik az érdeklődök.

  Az alapító, Erős Antónia azt ígérte, hogy az Egy csepp figyelem Alapítvány mindent megtesz azért, hogy egy év múlva 2010. november 14-én ismét megrendezhessék az Egy csepp Világnapot még több programmal és újdonsággal, amelyek a mostaninál is nagyobb tömeget vonzanak majd.

  2010-ben is szánjon Egy csepp figyelmet egészségére!

Vissza