Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Elnöki levél
  2023.12.12. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános

  Kedves Tagtársak!

  Kérem, engedjék meg, hogy az ünnepekre és a közelgő új évre tekintettel néhány ügyben tájékoztatást adjak és köszönetet mondjak.

  Az első és talán legfontosabb az, hogy az Insuman inzulinok kivonását követő átállítások, pen-cserék lezajlottak és hozzám nem jutott el semmilyen különösebb probléma, vagy botrány. Hálásan köszönöm Mindenkinek az odafigyelést és a befektetett rengeteg munkát.

  Véleményem szerint sikerült azokat a mellékzöngéket is lecsendesíteni, amelyek azt akarták elhitetni, hogy inzulinhiány alakult ki. Köszönöm, hogy akik a médiában ezen a területen megnyilvánultak, higgadtságot közvetítettek.

  A GLP-1-RA-hiány az év első felében ismételten a figyelem előterébe került, azonban a perorális készítmény elterjedésével, én úgy érzem, a felkorbácsolt érzelmek lenyugodtak. Hálás vagyok azoknak, akik tettek ezért.

  Különös aggodalomra adott okot az, hogy a törvény által megengedettként megszabott 60%-os arány fölötti (70% körüli) volt az év elején a vállalkozói tevékenységből származó társasági bevételünk, ami a Társaságunk megszüntetésével, vagyonunk elvesztésével fenyegetett. Nagy erőfeszítések árán sikerült elérni, hogy több, jelentős rugalmasságot és együttműködést mutató támogatónk hajlandó volt a jövő éves támogatását már az idén megelőlegezni és így a kritikus arányt 40% körülire csökkenteni. Nagyon köszönöm ezt Nekik.

  Sajnos, ezzel a Társaságunkat érintő finanszírozási gond nem hárult el teljesen, hiszen a 2024. évet ez a probléma hatványozottan sújtja, mivel a jövő évre szánt adományok jelentős része már ez év végén megérkezik. Ennek kivédésére a támogatók és a rendezvényszervezők direkt kapcsolatfelvétele szolgál megoldásul.

  Megrendezésre kerültek a diabetológiai találkozók (MDT, FDF, Szakdolgozói Konferencia, Háziorvosi Munkacsoport Konferenciája, DDH, KDH, Világnapi megemlékezések stb.) és mindezek jelentősen növelték a diabetológia presztízsét. Köszönet illeti a szervezőket és a szponzorokat is.

  Ezúton is kérem minden Tagtárs további támogatását és egyben boldog, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog újévet kívánok.

   

  Tisztelettel:
  Prof. Dr. Wittmann István
  Pécs, 2023. 12. 12.

Vissza