Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Vezetőségi ülést tartott a Magyar Diabetes Társaság
  2012.01.23. | MDT Web-szerkesztőség, Dr. Hidvégi Tibor | Hírkategória: Általános
  2012. január 22-én délelőtt ülést tartott a Magyar Diabetes Társaság (MDT) Vezetősége, ahol egyebek mellet megtárgyalásra került a közelmúltban közzétett, a diabetológiát érintő jogszabály-változásokkal kapcsolatos társasági teendők.
  Réthelyi Miniszter Úrnak írt MDT elnöki levelet a múlt héten honlapunkon is elérhetővé tettük, amennyiben ezzel kapcsolatos fejlemény történik arról természetesen hírt adunk.

  Beszámolók hangzottak el a MDT munkacsoportjainak (Családorvosi, Edukációs, Inzulinpumpa) tevékenységéről és közelgő rendezvényeiről. Áttekintésre került az Inzulinpumpa Regiszter aktuális helyzete is, ezzel kapcsolatban a munkacsoport napokon belül részletes információkat fog közzétenni.

  A MDT XXI. Kongresszusának (Tihany, 2012. ápr. 12-15.) előkészületei rendben zajlanak, a jelentkezők száma sajnos elmarad a korábbi kongresszusoktól, de más rendezvényekhez képest örvendetesen növekszik, a szállások már Tihanyban szinte elfogytak. Amennyiben még nem jelentkezett, kérjük, tegye meg mihamarabb. A Kongresszus meghosszabbított absztrakt beküldési határideje ma (2012. jan. 23.) éjfélkor lejár, további hosszabbításra már nincsen mód! [ www.diabet.hu/mdt2012 ]
  A Vezetőség döntött a beérkezett javaslatok, ill. pályázatok alapján a 2012. évi díjazottakról. Az elismeréseket a Kongresszuson, a közgyűlésen ünnepélyes keretek között vehetik át a díjazottak!

  A Kongresszuson a közgyűlésen Vezetőségválasztásra kerül sor! A jelölésre a 4 évvel ezelőttihez hasonlóan online, a honlapon keresztül kerül sor 2012. február 15. – március 15. között. Ennek részleteiről hamarosan részletes tájékoztatást adunk!

  A Vezetőség áttekintette a 2012. évi eseménynaptárt, továbbá döntést hozott, hogy ezután minden olyan rendezvény esetében, mely a Magyar Diabetes Társaság részvételével zajlik, ill. melyhez a Társaság nevét és logóját adja, a kommunikációnak, az online jelentkezésnek és absztraktbeküldésnek a társaság honlapján keresztül kell történnie.

  Az Oktatási, Minősítő és Koordinációs Bizottság tájékoztatást adott a Diabetológiai Szakellátóhelyek akkreditációjának megújítási folyamatáról, a megújított ás újonnan akkreditált szakellátóhelyek listáját a Vezetőség jóváhagyta, azok pár napon belül a térképes keresőben is láthatók lesznek! A Diabetológus Orvos minősítések megújítását mindössze néhányan nem hajtották végre, a nem megújított minősítések törléséről is döntött a Vezetőség.

  A Vezetőségi ülés határozatai hamarosan olvashatóak lesznek honlapunkon!

Vissza