Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Athéni szekcióülés, workshop beszámolók
  2005.11.09. | MDT | Hírkategória: Általános
  Az EASD szeptemberi athéni kongresszusát megelőzően, illetve a kongresszus idején számos szekcióülés, workshop, illetve bizottsági ülés is zajlott.

  A kongresszust megelőzően nemzetközi szimpóziumot szerveztek a diabetes történetéről. A betegség mintegy 3500 éve ismert, jól dokumentálhatóan megtalálható már az i.e. mintegy 1500 évvel keletkezett egyiptomi Ebers papirusban is. A diabetes kifejezést először az ókori görög Aretaeus használta, a mellitus szóval Thomas Willis angol orvos egészítette ki a XVII. sz.-ban.
  A szimpóziumon számos előadás hangzott el a diabetes történetével kapcsolatban az ókori olimpiai játékok orvosi vonatkozásaitól kezdve Galenus írásain át egészen az insulin analógok történetéig.

  A hagyományoknak megfelelően az EASD kongresszus nyitónapjának délelőttjén az EURODIAB gyermek epidemiológiai munkaértekezletet tartott, amelyen az egyes országos, ill. regionális centrumok vezetői vettek részt.

  Az IDF Diabetes Atlas következő, 2006. december 4-én, az IDF következő kongresszusán megjelenő kiadásának előkészítésére, a szerkesztőbizottság soron következő ülésére szintén Athénben került sor.

  A részletes összefoglalókat megtekintheti - bejelentkezést követően - a Kapcsolódó dokumentumok között.

  Kapcsolódó dokumentumok(3)

Vissza