Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  2014-ben Magyarország rendezi a cukorbeteg labdarúgó Európa-bajnokságot
  2013.11.13.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  Szeptember 1. és 5. között rendezik a 2014-es DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokságot Balatonfüreden. Magyarország annak köszönhetően nyerte el az egyre népszerűbb sportesemény rendezési jogát, hogy az idén a tornán először szereplő hazai válogatott aranyérmet szerzett a horvátországi döntőben. A szervezők nem győzik hangsúlyozni: már most várják a tehetséges játékosok jelentkezését, hogy a magyar csapat jövőre is sikeresen szerepelhessen a megmérettetésen. A hazai szervezésű Európa-bajnokságot a Magyar Labdarúgó Szövetség is támogatja.

  A DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokságot augusztusban rendezték meg a dalmáciai Zadarban. Az Európa-szerte egyre népszerűbb kezdeményezés egyik fő célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A magyar csapatot a cukorbetegségben szintén érintett Hevesi Tamás készítette fel a megmérettetésre, a portugálokkal vívott kiélezett csata után pedig a hazai válogatott hozta el a DiaEuro vándorserlegét. A hazai csapat keretét Brondics Péter, Czernai Gábor (a bajnokság legjobb játékosa), Földvári Dániel, Kása Imre, Kurucz Gábor, Nagy János (kapus), Sándor Balázs, Tillinger Boldizsár, valamint Tordai Vince alkotta.

  A bajnoki címmel együtt Magyarország elnyerte a jövő évi Diabétesz Labdarúgó-bajnokság rendezésének jogát is, melynek Balatonfüred ad majd otthont 2014. szeptember 1. és 5. között. A DiaEuro2014 kiemelt támogatói a magyar válogatottat a kezdetektől segítő 77 Elektronika és a Sanofi Magyarország, szakmai partnerei pedig a Diabetes újság, illetve a Magyar Diabetes Társaság. A kezdeményezés mellé állt a Magyar Labdarúgó Szövetség is.

  A futball egy csodálatos sportág, amelyet mindenki játszhat: bizonyság erre annak a csapatnak a kitűnő teljesítménye is, amelyet ma köszönthettünk, és amelyik reményeink szerint hasonló sikerrel képviseli majd a magyar futballt a jövő évi, hazai rendezésű Diabétesz Labdarúgó-bajnokságon is. A Magyar Labdarúgó Szövetség számára fontos a szabadidős labdarúgás különféle válfajainak a népszerűsítése. Az általános tévképzettel szemben ugyanis az MLSZ nem csak, sőt, nem elsősorban a professzionális futball szervezésével foglalkozik. Az amatőr futball, a gyerekek, a felnőttek, a veteránok, a fogyatékkal élők és a nők játékának fontossága is mind-mind megelőzi a kétségtelenül kirakatban lévő él futballét.  A diabétesszel élő emberek sportolása a példamutatáson túl azzal a jelentőséggel bír számunkra, hogy ilyen alkalmakkor el tudjuk mondani, milyen fontos szerepe van a sportnak, a labdarúgásnak az egészséges életmód kialakításában, a mozgásban gazdag életvitel népszerűsítésében - amely alapfeltétele a teljes értékű életnek -, ebben az MLSZ is egyre hangsúlyosabban vállal szerepet - közölte a Magyar Labdarúgó Szövetség.

  „A magyar sikereket mindig nagy örömmel támogatjuk, hiszen 100 százalékban hazai vállalkozásként több mint 25 éve törekszünk mi is erre. Emellett nagyon fontosnak tartjuk a DiaEuro-kezdeményezés fő üzenetét, amely - a nemzetközi Diabétesz Világnaphoz közeledve – még inkább aktuális. Az általunk fejlesztett vércukormérőkkel mi is azt szeretnénk elérni, hogy a cukorbetegek életmódja, mindennapjai a lehető legjobban hasonlítsanak egészséges társaikéhoz"- mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.

  „Gratulálok a magyar DiaEuro futball csapatnak, akiknek kitartó munkája és elért eredménye példaértékű mindenki számára és igazi reménymutatás a cukorbetegnek. Sikerük is bizonyítja, hogy a cukorbetegség többé nem jelenthet akadályt, a helyes életmódnak és az innovatív inzulin terápiának köszönhetően a cukorbetegek is rugalmas, teljes értékű életet élhetnek. A Sanofi élharcosa a cukorbetegség elleni küzdelemnek, ami a betegség folyamatos terjedése miatt világszerte kulcsfontosságú minden egészségügyi rendszer számára. Ez kifejezetten igaz Magyarország esetében, ahol megközelítőleg 1 millió cukorbetegségben érintett ember él" - mondta Pierre Faury, a Sanofi Magyarország vezérigazgatója.

  A DiaEuro2014 bajnokságról, illetve a jelentkezési lehetőségről további információk a http://www.diaeuro.org/ weboldalon, illetve a https://www.facebook.com/DiaEuro2014 és a facebook.com/TartsdaSzintet Facebook oldalakon találhatók.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza