Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Egyedülálló, háromoldalú együttműködési nyilatkozatot írt alá a Roche, a 77 Elektronika és a HITA
  2014.04.01.MDTHírkategória: Általános
  Háromoldalú megállapodást írt alá a 100 százalékban magyar tulajdonú családi vállalkozásként működő 77 Elektronika Kft., a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és a svájci gyógyszeripari és diagnosztikai cég, a Roche Diagnostics Ltd. Az eddig megkötött stratégiai megállapodások körében ez az első alkalom, hogy egy magyar középvállalat és egy külföldi világcég lett az állami ügynökség stratégiai partnere.

  Háromoldalú megállapodást írt alá az 1986-ban alakult és a mai napig magyar tulajdonú családi vállalkozásként működő 77 Elektronika Kft., a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal és a világ egyik legnagyobb, kutatásra alapozott gyógyászati cégével, a Roche-sal. A szándéknyilatkozatot a Miniszterelnökség részéről Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár jelenlétében, Berényi János a HITA elnöke, Zettwitz Sándor a 77 Elektronika Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója, és Dieter Neugebauer a Roche Diagnostics Ltd. elnökhelyettese írta alá a Parlamentben 2014. március 28-án.  Az együttműködési megállapodás célja többek között az, hogy az állami kereskedelemfejlesztés eszközeinek felhasználásával valamint a Roche támogatásával segítse a 77 Elektronika termékeinek világpiacra kerülését, illetve tovább erősítse annak K+F tevékenységét és létrehozzon egy gyakorlat orientált kkv tudásközpontot. A megállapodás szoros összhangban áll a kormány kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének támogatásával, és a magyarországi egészségügyi ipar kiemelt szerepének elismerésével.

  Szijjártó Péter beszédében hangsúlyozta: „A magyar gazdaság-stratégia sikerének egyik bizonyítéka, hogy egyre több magyar közepes vállalat állja meg a helyét a világpiacon, szellemi és technológiai teljesítményének köszönhetően."

  A sajtóközlemény letölthető a kapcsolódó dokumentumok alól.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza