Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Tudományos díjak átadása a Magyar Diabetes Társaság XXII. Kongresszusán
  2014.04.26. | Magyar Diabetes Társaság | Hírkategória: Általános
  A Magyar Diabetes Társaság ünnepi plenáris ülésén adták át a Magyar Diabetes Társaság tudományos díjait. A kitüntetéseket prof. dr. Barkai László és dr. Hidvégi Tibor adta át.

  A társaság legmagasabb elismerését, a magyar diabetológiáért és az MDT érdekében hosszú időn keresztül végzett kiemelkedő munkáért, Pro Diabetologia-díjat és emlékérmet vehetett át dr. Kerényi Zsuzsa és dr. Szabó László.

  A Hetényi Géza-pályadíjat pályázat alapján a Társaság vezetősége annak a személynek (vagy munkacsoportnak) ítéli oda, aki a legtöbbet tette a diabeteskutatás terén és kiemelkedő mértékben járult hozzá a hazai diabeteskutatás nemzetközi elismertségének növeléséhez. Pályázata alapján a pályadíjat és emlékérmet idén dr. Várkonyi Tamás és dr. Körner Anna vehette át.  

  A Magyar Imre emlékérmet és díjat - melyet az MDT azzal a céllal alapított, hogy a Magyar Diabetes Társaság érdekében kifejtett tevékenységet honorálja – Prof. dr. Wittmann István és dr. Oroszlán Tamás kapta. 

  A társaság viszonylag újonnan alapított díjai közé tartozó Pro Aegrotis díj a diabetesgondozás terén végzett kiemelkedő munka elismerését szolgálja, idén dr. Strényer Ferenc és dr. Kozári Adrienne részesült benne. 

  A Kiváló diabetes-edukátor díjat Gyurcsáné Kondrát Ilona, Eisenhauerné Fördős Andrea és Keglevich Pál vehette át. 

  A szakdolgozói pályázat nyertese a bírálóbizottság döntése alapján Kicsák Mariann lett. 

  A Magyar Diabetes Társaság Vezetősége a 2014. évi Kongresszusa alkalmából pályázatot hirdetett 35 évnél fiatalabb tagjai és orvostanhallgatók részére a legjobb első szerzős közlemény számára. A pályázat nyertese dr. Borda Bernadett és munkatársai Calcineurin inhibitorok mellékhatásaként kialakult diabetes mellitus gyakorisága és hatása a transzplantált vesére című dolgozatukkal. 

  A 77 Elektronika Kft. kezdeményezésére 2014-től a Magyar Diabetes Társaság évente meghirdeti az Év Fiatal Diabetológusa díjat. Az elismerést dr. Putz Zsuzsanna részére Zettwitz Sándor ügyvezető igazgató adta át. 

  Az MDT és a Sanofi közös alapítású, legjobb magyar és idegen nyelvű közleményéért járó díját a Sanofi orvosigazgatója, dr. Erős László adta át. A legjobb magyar nyelvű közlemény elismerést és díjat a 2012-es évre dr. Ferencz Viktória Mérjünk, vagy ne mérjünk? című, a Magyar Orvos szaklapban, a 2013-as évre prof. dr. Winkler Gábor A súlyleadása sebészetének (bariátriai sebészet) anyagcsere vonatkozásai című, az Orvosi Hetilapban megjelent dolgozata nyerte el. A legjobb idegen nyelvű közlemény díját a 2012-es évre dr. Tabák Gy. Ádám és munkatársai Adiponectin trajectories before type 2 diabetes diagnosis: Whitehall II study (Diabetes Care), a 2013-as évre dr. Putz Zsuzsanna és munkatársai Autonomic dysfunction and circadian blood pressure variations and people with impaired glucose tolerance (Diabetic Medicine) dolgozata nyerte el.   A Diabetologia Hungarica 2013. évi legjobb fiatal elsőszerzős közleményének járó díját Guti Péter, a Tudomány Kiadó ügyvezetője adta át, amelyet dr. Borda Bernadett és munkatársai Poszttranszplantációs diabetes mellitus kockázati tényezői és hatása az allograft funkciójára – 5 év beteganyagában című munkája kapta. Díjat vehetett át dr. Gaál Zsolt és munkatársai is, a Neonatalis diabetes hátterének felnőttkori identifikálása című munkájukért.

Vissza