Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  25 éves a cukorbetegek magazinja, a Diabetes
  2014.08.07.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  Szeretettel várjuk az érdeklődő szakembereket, orvosokat, nővéreket, dietetikusokat! Kérjük, ismertesse betegeivel is a születésnapi rendezvényt!
  Töltsön egy napot betegeivel, ismerje meg a rendelőn, kórházon kívüli véleményüket!
  Biztassa Őket is a részvételre!
  Fogjunk össze betegeinkkel és betegeinkért!

  Ha valakinek egy életen át együtt kell élnie betegségével, különösen igaz a bölcsesség: az információ hatalom. Ismernie kell a kéretlen kísérőt, hogy ne a betegség uralkodjon rajta. Az ehhez szükséges információk gazdag tárházát nyújtja az ország egyik első betegoktató újságja, az idén 25 éves Diabetes.

  Évi hat alkalommal nyújt a cukorbetegek számára hasznos életmódi tanácsokat, híreket a gyógyszerekről, gyógyászati segédeszközökről. Az orvosok által írt cikkek a kezdő és már tapasztalt diabéteszesek számára egyaránt biztos elméleti alapot biztosítanak. A lap közkedvelt rovatai a kiszámolt tápértékekkel (Kcal, szénhidrát, fehérje, zsír) megjelentetett ételrecepteket összegyűjtő Receptsarok és a gyermekek számára készített képregény, Peti doktor bácsi és Fecsi, az inzulinadagoló toll barátságának története.

  25 éve csak a Veszprém megyében élők olvashatták a 2.000 példányban megjelenő lapot, mert az Alapítvány a Cukorbetegekért, a lap tulajdonosa, veszprémi illetőségű. A ma közel 30.000 példányban készülő, igényes kivitelű magazin 16 éve − amióta a Tudomány Kiadó gondozza −, az ország minden részén eljut a cukorbetegekhez.

  A 25 éves jubileum alkalmából szeptember 7-én Balatonfüreden, 10.00 órai kezdettel a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban születésnapi ünnepséget szervez a lap és kiadója. A nagyterem színpadán tanító és szórakoztató műsorok, köszöntők, díjátadások lesznek, a több kisebb előadóban neves hazai szakemberek, orvosok, nővérek és maguk az érintettek közreműködésével folyamatosan követik majd egymást az előadások, beszélgetések.

  Az előterek és folyosók tágas teret nyújtanak a kiállítási standoknak, a kedvezményes vásárnak, a szűrővizsgálatoknak. Az előadások alatt a gyermekek szórakozásáról animátorok gondoskodnak. A nap folyamán értékes nyeremények találnak gazdára. A program zárásaként a Benkó Dixieland Band szórakoztatja a vendégeket.

  A belépés ingyenes, de a termek befogadóképessége miatt előzetes regisztrációhoz kötött.
  Bővebb információ: www.diabetes.hu/25ev

Vissza