Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Gyermekdiabetológus doktornő az idei Aranyanyu díj egyik kitüntetettje
  2014.11.25. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános
  A Richter Aranyanyu Díj megalapításának célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. A díjat olyan nőknek ítélik oda, akik a klasszikus segítő szakmákban (orvos, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó) dolgoznak, nap, mint nap csendben teszik a dolgukat.
  H Nagy Katalin
  Az idei közel négyszáz jelölt közül az Aranyanyu Díjat az orvosnő kategóriában a nagyközönség szavazatai alapján Dr H Nagy Katalin, gyermekdiabetológus főorvos nyerte el. A Szegedi Szentgyörgyi Albert Tudományegyetem Általános Orvosi Karán végzett H Nagy Katalin tanárnő a Dr Sipos Péter főorvos vezette Gyulai Pándy Kálmán Kórház Gyermekosztályának munkatársa, az intenzív osztály vezetője, pulmonológus és diabetológus szakorvos. A Pécsi Tudományegyetem Doktori Iskolájában Soltész Gyula professzor vezetése alatt szerezte meg PhD fokozatát. Négytagú kis csapatával (Seresné Szabó Ágnes dietetikus, Szabó Edit főnővér, Stégermájer Mónika edukátor) évtizedek óta foglalkozik diabéteszes gyermekek gondozásával, edukációs táborok és országos gyermekdiabetológiai rendezvények szervezésével. Nagy klinikusi tapasztalattal, kivételes empátiás készséggel rendelkezik. Gondozott betegei számára munkatársaival együtt a gondozási- és munkaidőn túl is mindig készséggel rendelkezésre áll. Betegei és azok szülei rajongással szeretik és tisztelik.

  Gratulálunk H Nagy Katalin tanárnő kitüntetéséhez és jó egészséget kívánunk további munkájához! Személyében először részesül gyermekdiabetológus doktornő ebben a magas társadalmi elismerésben.

Vissza