Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Gyermekkori diabetes témájában tartott tudományos ülések 2006. őszén
  2006.11.21.MDT Gyermekdiabetes SzekcióHírkategória: Általános
  A Gyermekdiabetes Világszövetség (International Society for Paediatric and Adolescent Diabetes – ISPAD) 32. tudományos ülését a Cambridge-i Egyetemen tartotta 2006. szeptember 6-9. között. A kongresszus keretében önálló szimpózium foglalkozott az európai gyermekdiabetes epidemiológiai munkacsoport tevékenységével. A hálózat tevékenységének – melynek koordinációs központja a Pécsi Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján működik – a Gyermekdiabetológiai Szekció keretében működő Magyar Epidemiológiai Csoport is aktív részese.

  A Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika rendezésében (Prof. Dr. Soltész Gyula és Vincze Katalin) került sor a Magyar Gyermekorvosok Társasága idei országos nagygyűlésére Siófokon 2006. október 5-7. között. Az ülésen csak meghívott referáló előadások hangzottak el, illetve 12 szekcióban poszterbemutatásra került sor. A gyermekkori diabetessel külön poszterszekció foglalkozott.

  A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetes Szekciója 2006. szeptember 22-23-án tartotta hagyományos évi ülését Gyulán a Román Kulturális Centrum épületében. Sok színvonalas előadást hallgathattak meg a résztvevők, sor került a Barta Lajos emlékünnepségre. A Barta Lajos emlékérmet a vezetőség titkos szavazása alapján az idén Dr. Békefi Dezső kapta.


  A részletes beszámolókat megtekintheti - bejelentkezést követően (!) - a Kapcsolódó dokumentumokban!

  Kapcsolódó dokumentumok(3)

Vissza