Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Beszámoló a győri Regionális Gyermek Inzulinpumpa Továbbképzésről
  2008.03.24. | Nyugat-magyarországi Gyermek Inzulinpumpa Centrum | Hírkategória: Általános
  Jelenleg az 1. típusú diabetes kezelésében legmodernebbnek számító és egyben a legfiziológiásabb inzulin beadási mód az inzulinpumpa. Megfelelő beteg kiválasztással, gondos és rendszeres beteg edukációval e kezelési mód mellett a diabeteses pácienseknek jobb szénhidrát anyagcserét, jobb élet minőséget, remélhetőleg hosszú távon szövődménymentes életet tudunk biztosítani.

  A pumpakezelés különösen a gyermek és serdülőkorban népszerű, de már csecsemőkorú diabeteses betegeink is vannak. Az USA-ban a gyermekkorú 1.típusú diabetesesek közel 50% -a a pumpa kezelést választja. Szlovéniában a gyermekdiabetesesek 65%-át inzulin pumpával kezelik. Hazánkban is egyre több a pumpával kezelt diabeteses beteg. Amíg 2004. márciusában, az országban csak 200 pumpás beteget tartottunk nyilván akikből 90 volt a gyermekkorú, 2008 márciusában az össz betegszám már az 1500-t közelíti akikből 700 a gyermekdiabeteses. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon a gyermekdiabetesesek közel harmada már pumpakezelésben részesül.

  Bár a pumpás betegek ellátása regionális pumpa centrumokban történik, az emelkedő betegszámból adódóan egyre többször fordul elő, hogy általános gyermekgyógyászati problémák kapcsán a gyermekdiabeteses pumpás betegek pumpa centrummal nem rendelkező, lakóhelyükhöz közelebbi, általános profilú gyermekosztályokra kerülnek. Ahol eddig ezzel a kezelési móddal korábban nem találkoztak, az inzulin- pumpa használattal, tapasztalattal nem rendelkeztek. Ezt a tendenciát látva, a győri gyermek inzulinpumpa centrumhoz tartozó gyermekosztályok dolgozói részére szerveztünk egy napos továbbképzést azzal a céllal, hogy ne „éles” helyzetben találkozzanak először pumpás diabeteses beteggel.

  A részletes beszámolót - szakemberként történő bejelentkezést követően - a Kapcsolódó dokumentumban olvashatja el.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza