Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Sikeresen lezajlott a Magyar Diabetes Társaság Közgyűlése
  2008.04.19.MDTHírkategória: Általános
  Sikeresen lezajlott a Magyar Diabetes Társaság Közgyűlése. A Közgyűlés szokásosan a főtitkári beszámolóval, és az előző év eseményeinek összefoglalásával kezdődött. Az előző beszámoló óta eltelt egy év eseményekben gazdag volt, számos rendezvény zajlott, munkabizottságok alakultak, az MDT elindította kockázat alapú szűrési programját a kettes típusú diabetes és előállapotainak felderítésére. Sikeres konszenzus konferenciákat tudhat maga mögött a Társaság és a nemzetközi aktivitásban sem volt hiány. Az MDT pályázatainak bemutatása és értékelése után a főtitkári beszámolót a Közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

  Az első napirendi pontban a Közgyűlés két munkacsoport újjá illetve megalakulását fogadta el, sikeresen megalakult a Diabéteszes Terhességgel foglalkozó Munkacsoport és a Diabetes Genetikai Munkacsoport. Ezt követően Blatniczky László pénztárosi beszámolóját fogadták el a jelenlévők.
  Ezután a Számvizsgáló Bizottság, az Oktatási, Minősítő és Koordinációs Bizottság, majd a Diabetologia Hungarica és a diabet.hu főszerkesztőinek beszámolóira került sor.

  Átadták a Diabetologia Hungarica legjobb közlemény és legjobb ifjúsági közlemény díját, melyet dr. Cseh Károly és dr. Molnár Szilva és munkacsoportja vehetett át.

  Továbbá megtörtént a vezetőségválasztási szavazás és módosításra került az alapszabály. A vezetőségválasztás eredményéről hamarosan újabb hírt publikálunk.

Vissza