Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Módosításra került a 'korbácsrendelet' - hivatalos közlemény és új Kormányrendelet
  2008.06.25. | MDT | Hírkategória: Általános
  Megjelent a "minőségi és hatékony gyógyszerrendelés ösztönzéséről szóló 17/2007. Kormányrendelet" módosítása a 2008. június 24-i Magyar Közlönyben (92. sz.)  A rendelet szövege megtalálható a Kapcsolódó dokumentumban.

  Az Egészségügyi Minisztérium közleményt adott ki a rendelet módosításával kapcsolatban:

  "Az elmúlt hónapban történt szakmai egyeztetések eredményeképpen a minőségi és hatékony gyógyszerrendelés ösztönzéséről szóló kormányrendelet módosul. A tárcának továbbra is kitűzött célja annak a törvényalkotói szándéknak a következetes érvényre juttatása, hogy társadalombiztosítási támogatással a betegek számára a legkisebb anyagi terhet jelentő, hatásos gyógyszert rendeljék. Változatlanul lehetősége van az orvosnak, hogy szakmai indokok alapján ettől eltérjen, de ezt az eltérést a betegdokumentációban rögzíteni kell. A beteg szintén kérheti az eddig szokásos gyógyszerének rendelését az olcsóbb készítmény helyett, amennyiben vállalja a magasabb térítési díj megfizetését, amit aláírásával igazol. A módosítás olyan monitoring-rendszert határoz meg, amely a betegellátás színvonalának javítását, az orvosi gyógyszerfelírási gyakorlat értékelését, összehasonlítását kíséri figyelemmel.

  2007. júniusától folyamatos tájékoztatást kapnak az orvosok és az egészségügyi intézmények a rendelési gyakorlatukról, azaz, hogy mely esetekben és milyen mértékben mutatható ki eltérés az országos átlagtól. 2008. július 1-jétől tételes helyszíni ellenőrzést vezet be a rendelet, amennyiben az orvos három hónapon keresztül több mint 50%-kal eltér az országos átlagtól.

  2008. június 23., EüM Sajtóiroda"

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza