Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Összefoglaló az Amerikai Diabetes Társaság (ADA) 68. Tudományos Kongresszusáról
  2008.07.13.MDTHírkategória: Általános
  2008. június 6-10. között San Franciscóban tartotta az Amerikai Diabetes Társaság tudományos kongresszusát. A kongresszuson több hazai szakember képviselte országunkat. Köztük volt az MDT Főtitkára, Web-szerkesztőségünk tagja, Dr. Hidvégi Tibor is, aki egy összefoglalót készített, melyen keresztül megismerhetjük a rendezvény hangulatát, az elhangzott szakmai előadásokat, újdonságokat.

  Az idei kongresszus talán legérdekesebb témái a diabetes kezelésének legújabb lehetőségei, az immár nem „újdonságnak” számító incretin alapú kezelés módozatai és a nagy tanulmányok eredményeinek ismertetései voltak.

  A jövő terápiás lehetőségei között fontos megemlíteni a nátrium glukóz transporter 2 (SGLT-2) inhibitor alapú kezelést, melynek hatására a vércukorszint csökken, mert a glukóz rearbsorptio a vesében gátolt lesz és a glukóz a vizelettel kiürül. A készítmény kipróbálása fázis III. vizsgálatok szintjén tart.

  A kongresszus egyik fontos tudományos eseménye volt az 1941 óta évente megtartott Banting emlékelőadás, mely a kiemelkedő tudományos tevékenység elismerése. Ez évben Ralph DeFronzo professzor előadását hallhattuk. Előadása végén DeFronzo professzor a 2-es típusú diabetes kezelésére vonatkozó javaslatában hangsúlyozta: fontos, hogy a korszerű terápia a béta sejt funkció romlásának prevenciójára irányuljon. A cél érdekében az életmódi kezelés mellett a korai kombinációs terápia javasolt, ennek elemei a metformin, az inzulin „senzitizer-glitazon” és az incretin hatáson alapuló exenatide lesz. A glikált haemoglobin a diabetes korai kezelési periódusában 6% legyen!

  A kongresszuson ismertették számos nagy klinikai vizsgálat eredményeit is ismertették. Az ADVANCE vizsgálatról honlapunk olvasói értesülhettek. Az ACCORD eredményeit – gyakorlati vonatkozásaik miatt – fontos megismernünk.

  Az összefoglaló teljes szövegét a Kapcsolódó dokumentumban - bejelentkezést követően (!) - olvashatja el.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza