Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Az Európai Unió által támogatott nemzetközi együttműködés a diabétesz kutatásban
  2008.12.08. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános
  European Research for a Healthier EuropeAz Európai Unió és az Európai Diabétesz Szövetség (EASD) kutatási alapítványa (EURADIA) 2004-ben munkaértekezletet hívott össze Brüsszelben, az Európai Parlamentben. A rendezvény (amelynek egyik előadója e sorok írója volt) részvevői (uniós parlamenti képviselők, páciens-szervezetek, az egészségipar és a diabétesz kutatás reprezentánsai) arról tanácskoztak, hogy nemzeti és uniós szinten miképpen lehetne jobban összehangolni a diabétesszel kapcsolatos kutatásokat és hogyan lehetne növelni az erre fordítható támogatásokat. A záródokumentum hangsúlyozta, hogy a diabétesz komplex, komplikált és több szervet érintő betegség és az eddiginél céltudatosabb és jobban koordinált kutatási stratégia szükséges a nemzeti és uniós források hatékonyabb kihasználása érdekében.

  Ezt követően az un 7. számú Kutatási Keretprogram (Framework Programme 7) számos a diabétesz kutatással kapcsolatos pályázatot támogatott sokmillió eurós összegekkel.

  Az egyik legújabb uniós támogatást élvező un. DIAMAP (www.diamap.eu) projekt célja az, hogy részletesen feltérképezze az egyes uniós országokban folyó diabetológiai kutatási aktivitást annak érdekében, hogy a közeljövőben meghirdetésre kerülő újabb uniós kutatási pályázatokon a cukorbetegséget kutató munkacsoportok nemzetközi összefogással minél jobb eséllyel indulhassanak.

  Dr. Soltész Gyula
  A 7. számú Kutatási Keretprogram (Health Research) Tanácsadó Testületének tagja

Vissza