Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Megújult az 'Irányelvek, ajánlások' rovatunk, elektronikusan is elérhető az MDT 2009. évi szakmai irányelve
  2009.02.09. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános
  Magyar Diabetes TársaságA Magyar Diabetes Társaság "A diabetes mellitus kórismézése, a cukorbetegek kezelése és gondozása a felnőttkorban" címmel elkészítette legfrissebb, 2009. évi szakmai irányelvét. Az irányelv, melyet jóváhagyott a Belgyógyászati Szakmai Kollégium is nyomtatásban megjelent a Diabetologia Hungarica 2009/I. Supplementumában, valamint mai naptól kezdve regisztrált szakember felhasználóink számára elektronikusan is elérhető.

  A diabetológia terén a fejlődés rendkívül intenzív és szerteágazó. A kutatás új eredményei a klinikai tevékenységünket napról-napra megújítják. Nemcsak a szorosan vett diabetológiai ténykedésünk között találhatók új terápiás lehetőségek (mind a gyógyszereket, mind a kezelési módszereket tekintve), hanem a diabetes szövődményeivel összefüggésben a határterületi tudományok új eredményei is bevonulnak a mindennapi cukorbeteg-gondozásba.

  A tudományos eredmények és újabbnál újabb terápiás lehetőségek nyomon követésének megkönnyítése érdekében a Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége összegyűjtötte az érvényes hazai és nemzetközi szakmai irányelveket, hogy ezzel is segítse a mindennapi munkát, a legújabb kezelési eljárások egyszerűbb megismerését és alkalmazását.

  A legújabb irányelveket és ajánlásokat megtalálja "Irányelvek, ajánlások" rovatunkban >>
  A Magyar Diabetes Társaság 2009. évi szakmai irányelvét megtalálja a Kapcsolódó dokumentumban is (72 oldal, 1.44 MB PDF dokumentum)!

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza