Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  A Sanofi Aventis Zrt. 'Teljes élet cukorbetegen' pályázatának eredményhirdetése
  2017.06.12.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános

  A pályázat győzteseit a Magyar Tudományos Akadémián június 1-jén rendezett ünnepség keretében köszöntötték. A Sanofi a pályázat meghirdetésekor azon egészségügyi szakdolgozók és betegszervezetek javaslatait várta, akik újszerű ötletekkel segíthetik elő a betegek képzését és tudatos részvételüket saját terápiájukban. Mindkét kategóriában megosztott első díjat adtak ki, kategóriánként összesen 1 millió forintos támogatással. Dr. Oraveczné dr. Kiss Éva a Gödöllői kistérségben tudás- és életmódterápia tanfolyamokat indít, Kicsák Marian pedig orvosok, diabetológiai szakápolók, ápolók, szakasszisztensek és dietetikusok számára biztosít edukátori tréningeket a támogatás segítségével. A Cukorbeteg Gyerekekért Alapítvány Miskolc nyári edukációs tábort szervez Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cukorbeteg gyermekek számára, míg a Pécs-Baranya Megyei Diabétesz Egyesület cukorbetegek számára dolgozott ki sportterápiát, miközben a betegség kezeléséhez szükséges tudást is átadja a terápiában résztvevőknek.

   

  A felhívásra összesen 20 érvényes pályázat érkezett be, ezek elbírálását szakmai zsűri végezte, amelyben a Sanofi mellett a Magyar Diabetes Társaság (Hidvégi Tibor) és a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (Füzesi Brigitta) is képviseltette magát.

  „A Sanofi, az élettudományok területén vezető vállalatként, a betegek igényeire összpontosítva, kiemelt partnerekkel együttműködve formálja a jövő diabétesz és kardiovaszkuláris ellátását. Magyarországon ennek szellemében támogatjuk a szakmai- és betegszervezeteket (MDT, CEOSZ) egy diabétesz beteg edukációs program kidolgozásában, valamint ezért hirdettük meg a „Teljes Élet Cukorbetegen” pályázatunkat. Meggyőződésünk, az együttműködések hozzásegítik a diabétesszel élőket, hogy teljes életet élhessenek” – mondta Pierre Faury, a Sanofi vezérigazgatója.

   

  Gratulálunk az elismerésben részesült kollégáknak és betegszervezeteknek!

  Hidvégi Tibor dr.

Vissza