Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Teljes élet cukorbetegen

A Magyar Diabetes Társaság Vezetősége megbízásából az Edukációs munkacsoport elkészítette a "Teljes élet cukorbetegen” című oktató anyagot, amely tartalmazza, és egységes keretbe foglalja a legfontosabb ismereteket. Mi a cukorbetegség, a gyermekkori cukorbetegségről, hogyan birkózzak meg a betegséggel kapcsolatos érzéseimmel, vércukor önellenőrzés, mit tegyek, hogy jól egyek? - étrendi tanácsok, tablettás kezelés, inzulin terápia, a cukorbetegség és a szív, a cukorbetegség szövődményei és megelőzésük, szájápolás. A kiadvány egészében és fejezetenként is letölthető ide kattintva >>

Diabétesz Világnap

A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én ünnepeljük.
Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez. A Világnapot a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) és tagszervezetei rendezik meg világszerte.

2014-2016 között a Diabétesz Világnap témája: Egészséges életmód és a cukorbetegség

Tudjon meg többet a Világnapról,
vegyen részt a rendezvényeken >>

Diabétesz szűrés

A világon 366 millióan szenvednek cukorbetegségben, a 2-es típusú cukorbetegek száma minden országban növekszik.

Töltse ki az alábbi linkre kattintva kockázat értékelő kérdőívünket és ha 12 vagy annál több pontot ért el, érdemes felkeresnie háziorvosát és laborvizsgálatot kérnie.
[ www.diabet.hu/findrisc ]

Hasznos linkek cukorbetegeknek

Diabetes Magazin:
[ www.diabetes.hu ]

DiabFórum - Diabétesz Fórum és Magazin:
[ www.diabforum.hu ]

Egészségnap

Egészségnap
Beszámoló a Diabétesz Kontroll Program 2013-as Margit szigeti Egészség- és Sportnapjáról.

Egészségőr – Beteg edukációs sorozat


Magazinműsor a cukorbetegségről. A műsor mindazoknak szól akik szeretnék elkerülni a betegség kialakulását vagy odafigyelő gondoskodással szeretnének teljes életet élni cukorbetegként.Betegszervezetek

Az ország számos pontján működnek diabetes betegszervezetek. Ezek az egyesületek, klubok, baráti társaságok lehetőséget teremtenek a betegek közötti kapcsolatteremtésre, valamint a szakorvosi ellátás mellé különböző kiegészítő szolgáltatásokat biztosítanak tagságuk, a régió cukorbetegeinek számára.

Tevékenységeik közé tartozik például a tájékoztatás, a felvilágosítás vagy előadássorozatok szervezése. Web-rendszerünkben elérhetővé tesszük a különböző cukorbeteg-szervezeteket felsoroló listát, azok címeivel, vezetőik telefonszámával és internetes elérhetőségükkel együtt.

Hazai betegszervezetek >>

Diabetológiai Szakellátóhelyek

A Magyar Diabetes Társaság az 1980-as évek óta tartja nyilván a Magyarországon működő cukorbeteg ellátóhelyeket. A nyilvántartás ma már egy szigorú akkreditációs folyamattá fejlődött, meghatározott személyi, orvosi műszer és laborítóriumi vizsgálati feltételekhez kötött az Akkreditált Cukorbeteg Szakellátóhely minősítés megszerzése.

Keresse meg a lakóhelyéhez
legközelebb eső szakellátóhelyet >>

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább