Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Cukorbeteg SzakellátóhelyCukorbeteg Szakellátóhelyek Elektronikus Nyilvántartása

Tisztelt diabetológus kollégák!

Az MDT Cukorbeteg Szakellátóhely Nyilvántartó jelentős továbbfejlesztéseket követően béta verzióban - teszt üzemben - érhető el 2021.07.01-től. Az MDT frissen megválasztott (2021.09.05.) új vezetőségének döntése értelmében a rendszer továbbra is teszt üzemmódban érhető el. A 2021-2022. évi minősítési, megújítási időszak indulásáról az új elnökség döntését követően adunk tájékoztatást.

Cukorbeteg Szakellátóhelyek Elektronikus Nyilvántartása 2019-ben teljesen megújult. Az új rendszer és felület számos könnyítést, segítséget nyújtott mind a szakellátóhely vezetők, mind a területi referensek, az OMKB és az MDT vezetősége számára is. A minősítés egyszerűbb, átláthatóbb, könnyebb lett, a folyamatok gördülékenyebben zajlottak. A fejlesztések azonban nem álltak meg, számos visszajelzés, kérés, igény érkezett, hogy még jobbá, könnyebbé, felhasználóbaráttá váljon a nyilvántartás kezelése. Így újabb fejlesztések készültek el, amelyet az elmúlt időszakban már több szakellátóhely vezető is tesztelt előzetesen. Most járunk a végső, béta verziós teszt fázisban. A két legnagyobb fejlesztés a várandósok ellátásával is foglalkozó (röviden „gesztációs”) szakellátóhelyeket és a folyamatos inzulinadagoló (röviden „Inzulinpumpa Centrum”) szakellátóhelyeket érinti.
Az MDT kérésére a két munkacsoport vezetősége kidolgozta az ilyen profilú szakellátóhelyekre érvényesíthető speciális minősítési feltételrendszert, amely az általános minősítési feltételekkel együtt ITT érhető el.

A folyamatos inzulinadagoló szakellátóhelyek (Inzulinpumpa Centrumok) minősítési felételrendszere szoros kapcsolatban áll az Inzulinpumpa Regiszterrel. A megfelelő minősítés eléréséhez szükséges a regiszter aktív és folyamatos használata. Ennek érdekében az Inzulinpumpa Regiszterben is új funkciók kerültek kialakításra, amely immár az új funkcióknak köszönhetően Inzulinpumpa- és Szenzor (CGM) Regiszterként ( www.inzulinpumpa-regiszter.hu) áll rendelkezésre a felhasználók számára.

A várandósok ellátásával is foglalkozó Centrumok minősítésére vonatkozó adatok rögzítésére csak az adott szakellátóhely vezetője jogosult. Megkérjük a diabétesszel társuló terhességgel dedikáltan foglalkozó munkatárs kollégákat, hogy támogassák és segítsék a szakellátóhely vezetőjüket az adatok rögzítésében, továbbá személyes adatlapjukon szakképesítésüket rögzítsék.

Amennyiben bármilyen hibát tapasztalna, vagy egyéb észrevétele lenne, kérjük írjon emailt a szakellatohely@diabet.hu címre. A hibajelenség kapcsán lehetőség szerint a legpontosabban írja körül mit tapasztal. Ha van rá mód, kérjük küldje el a böngészőből az oldal címét, hivatkozást is, illetve a képernyőről készített nézőképet (print screen). További hasznos információ,hogy milyen eszközt használ (számítógép, telefon, tablet), milyen operációs rendszert futtat (Windows, Apple), éppen milyen internetet használt (otthoni vagy munkahelyi internet kapcsolat sebessége, ha tudja), valamint az internetböngésző fajtáját (pl.: Chrome, Internet Explorer, Firefox, Edge) és ha rendelkezésére áll, annak verziószámát is. Kérjük a levélben a technikai információkon túl, nevesítse a szakellátóhelyet is, annak nevével és vezetőjével.

Örömmel várjuk pozitív tapasztalatait is a rendszer használatával kapcsolatban a szakellatohely@diabet.hu címre.

Belépés a Cukorbeteg Szakellátóhely Rendszerbe

Kérjük Chrome, vagy Firefox böngészőt használjon!
Belépni a diabet.hu oldalon használatos felhasználónév és jelszó
párossal lehet!

A belépéshez érvényes MDT tagság és rendezett tagdíj szükséges!

Mit kell tennie, amennyiben Ön egy Cukorbeteg Szakellátóhely vezetője, vagy most szeretne új szakellátóhelyet létesíteni?

Új Szakelláthely létrehozását csak orvosi végzettséggel rendelkező MDT tagok kezdeményezhetnek.

Meglévő szakellátóhely vezetőjeként jelentkezzen be a nyilvántartó rendszerbe, tekintse át az adatokat, hívjon meg új munkatársakat. A szakellátóhely adatlapja áttekintését követően a megjelölt határidőig benyújtható az illetékes területi referens részére felülvizsgálatra és minősítésre. Felhívjuk figyelmét, hogy a területi refenrenshez történő benyújtást követően a szakellátóhely adatlap NEM szerkeszthető, munkatársak meghívása, jelentkezése, illetve a függőben lévő meghívók elfogadása NEM lehetséges!

Mit kell tennie, amennyiben Ön egy Cukorbeteg Szakellátóhely munkatársa, vagy most szeretne új munkatárs lenni?

Szakelláthely munkatársai csak MDT tagok lehetnek.

Amennyiben Ön még nem tagja az MDT-nek, először a társaságba történő felvételét kell kezdeményezni. A szakmai regisztráció ITT lehetséges . Felvételt követően a tagdíjat szükséges befizetni (lehetőség van online bankártyával, vagy banki átutalással).
A tagsági információkról, tagdíjakról bővebb információt oldalunkon ITT talál.

Érvényes tagsággal rendelkező MDT tagként belépést követően tudja személyes adatait és szakképesítéseit frissíteni, meglévő munkaköreit ellenőrizni vagy visszavonni, illetve új helyre jelentkezni.

Felhasználói segédlet szakellátó vezetők számára

Szakellátóhelyek minősítési feltételei (2021.07.01)

Cukorbeteg Szakellátóhely Rendszer - Térképes nézet
(Nyilvános felszín)

Szeretnénk kiemelni, hogy Magyarországon egyedülálló módon működik ilyen jellegű, részletességű és pontosságú nyilvántartó rendszer. Közös érdemünk és érdekünk ezt az értéket fenntartani és gyarapítani.

Kollegiális üdvözlettel:

Prof. Dr. Lengyel Csaba
OMKB előző elnöke

Dr. Molnár Gergő Attila
OMKB jelenlegi elnöke

Dr. Kiss Éva
OMKB Titkár