Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association


Előadások telemedicina témakörben szakmai közösség részére

Prof. Dr. Kempler Péter
Az MDT telemedicinális törekvései, elért eredményei, tervei

2018 márciusában az MDT együttműködési megállapodást kötött az EMMI-vel. Miért optimális a diabetológia a telemedicina szempontjából? Mi indokolta a Digitális Munkacsoport létrejöttét? Hallgassa meg az MDT elnökét!


Dr. Kántor Irén
Hogyan segíthet bennünket a digitális technológia? I.
(szakmai tájékoztató diabetológusoknak)

Nyakunkba szakadt a telemedicina a pandémiás időszakban. Valamennyi gyakorlatot ebben már szereztünk, de hogy miként lehetséges és érdemes kivitelezni, ebben szeretnénk egy rövid összefoglalóval segíteni.


Dr. Kántor Irén
Hogyan segíthet bennünket a digitális technológia? II.
(szakmai tájékoztató diabetológusoknak)

A telemedicinális ellátás egyik feltétele a digitális kompetencia. Nem csak a betegeknek, a szakembereknek is az ehhez tartozó alapvető ismereteket meg kell szerezniük. Mit is jelent ez pontosan? Előadásunkból kiderül!


Dr. Kántor Irén
Hogyan segíthet bennünket a digitális technológia? III.
(szakmai tájékoztató diabetológusoknak)

Hogyan történik a gyakorlati kivitelezése egy távkonzultációnak? Melyek a lépései, szükséges feltételei? Hallgassa meg előadásunkat, hogy Ön is felkészültebb, rutinosabb legyen!


Prof. Dr. Barkai László
Az 1-es típusú diabetes nem gyógyszeres terápiája

Mindannyian ismerjük, hogy a diabétesz hosszútávú ellátásának számos összetevője és célkitűzése van. Az anyagcsere kisiklások elkerülése, a szövődmények elkerülése, vagy késleltesése.


Prof. Dr. Barkai László
Az 1-es és 2-es típusú cukorbetegség országos népesség-alapú incidenciája és prevalenciája gyermekek és serdülők körében Magyarországon 2001 és 2016 között

Régóta ismerjük és tudjuk a hazai egyes típusú cukorbetgség incidencia adatait 0-14 éves korosztályig, azonban nem rendelkezünk információval a 14-18 éves serdülő korosztályról, akik a pácienseink jellemző hányadát képviselik. Nem ismerjük a hazai gyermek- és serüdlőkori I-es típusú cukorbetegség prevalenciáját


Dr. Rosta László
A telemedicina alkalmazásának lehetőségei 1-es típusú diabéteszben I.

Előadásunkban nem közvetelnül csak a telemdicina lehetőségeiről ejtünk szót, hanem az egészről, mint egy rendszerről mutatnunk be egy átfogó képet. Egyben felvázolásra kerül az is, milyen jövőbeli lehetőségek vannak, amiket be lehet építeni az 1-es típusú cukorbetegek gondozásába.


Dr. Rosta László
A telemedicina alkalmazásának lehetőségei 1-es típusú diabéteszben II.

Az infokommunikáció tekintetében is számos csatorna áll rendelkezésünkre. Telefon és videókommunikáció, internetes kapcsolat.


Vissza a TELEMEDICINA nyitó oldalra