Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association


Hasznos applikációk szakembereknek

Kiemelten ajánljuk figyelmébe!

MDT
Diabetológus

A Magyar Diabetes Társaság applikációja, ahol el lehet olvasni a legfrissebb magyar diabetológiával kapcsolatos híreket és a rendezvényekről is tájékozódni lehet.


A Digitális Diabetes Munkacsoport válogatása (ABC sorrendben)

ADA SoC
ADA SoC

Az ADA irányelvei a telefonon. Mivel központilag gyorsan frissíthető, ezért a legfrissebb irányelvek vannak benne évközben is updatelve. Jól átlátható, gyorsan kereshető. A hivatkozások kiemelést kapnak. Ráklikkelve gyorsan megtekinthetőek. Kulcsszavakra lehet rákeresni. Megjegyzéseket lehet tenni az egyes részekhez, ha a képernyő felső részén levő ceruza ikonra kattintunk. Később az alsó sorban lévő ceruza ikonra kattintva csak a saját megjegyzéseinket olvashatjuk. Gyorsabban frissül, mint az évente 1 alkalommal megjelenő írott irányelv. Angol nyelvű

Webapp: http://adastandardsapp.diabetes.org/ada-web-app/home/

Androidos és iOS eszközökön is használható.


CTCAE
CTCAE

A studykban részt vevőknek hasznos alkalmazás. Az adverse eventek megnevezése és a fokozatainak a korrekt leírása egy helyen. Alap (nem fizetős) funkciója is jól használható, de a könnyen kereshető upgrade-elt verzió költségtérítéses.


DiabetesDiagnostics
DiabetesDiagnostics

Angol nyelvű applikáció. A monogénes diabetesek diagnosztizálásához ad segítséget. Ha bizonytalan a kezelőorvos, hogy betege 1-es, 2-es vagy monogénes típusú cukorbetegségben szenved, akkor alapvető klinikai paraméterek beírásával kaphat egy kalkulációs értéket, hogy felmerül e a monogénes diabetes lehetősége. Az Exeteri monogenes diabetessel foglalkozó munkacsoport applikációja. Néhány nagyon alapvető adat beírásával segítséget kaphatunk ahhoz, hogy a betegünknél felmerül e a monogenes diabetes diagnózisa.

Szöveges leírásban szerepel, hogy klinikailag hogyan kell különbséget tenni a T1DM/monogénes DM valamint a T2DM/monogénes DM között. Vércukor, HbA1c, c-peptid, lipid konverziós táblázatok is vannak benne, melyek nagyon könnyen használhatóak. Szöveges leírásban szerepel még a különböző diabetes típusok különböző életkorokban jellemző klinikai megjelenési formái, kiemelve azokat a jellemzőket, amikor monogénes diabetesre kell gondolni


MDCalc
MDCalc

Az orvosi munkához használt különböző kalkulátorok vannak összegyűjtve ebben az applikációban. A gyakran használtakat meg lehet csillagozni. A különböző szakspecialitásokhoz csoportosíttatni lehet az alkalmazással, hogy könnyen kereshető legyen. Név alapján is lehet keresni.


MEDINNOSCAN
MEDINNOSCAN

Elsősorban bőrgyógyászati megbetegedések távoli leletezésére alkalmas applikáció. Az egyik opció a diabéteszes láb sebeit is leletezi A SOTE Bőrklinikája, a Tormay Károly Egészségügyi Központ valamint a Szent János Kórház Budai Gyermekbőrgyógyászati klinikája kapcsolódott be a rendszerbe. Az irányítószám alapján megmutatja, hogy területileg az illetékes kórházhoz tartozik e a beteg. Ha igen, akkor lehet tovább folytatni a vizsgálatot. A bőrelváltozást le kell fényképezni, a beteg és a betegség valamint egyéb tüneteket kell beírni az applikációba, majd a rendelő által megadott időponton belül a beteg írásban kap választ.


Medscape
Medscape

Rövid oktatóvideók tekinthetők meg betegségspecifikusan az irányelvek bemutatását és leírását követően.


Read by QxMD
Read by QxMD

Regisztrációt igényel, ingyenes irodalomkereső applikáció. Gyakorlatilag előfizetés nélkül az összes szakirodalmi cikkhez hozzá lehet jutni. Ezeket le lehet tölteni és e-mailünkre átküldeni nyomtatható, akár pdf változatban is. A szakirodalmat áttekintve folyamatosan riasztást ad, hogy a specialitásunkban jelent e meg valahol új irányelv vagy review cikk. A QxMD egy applikáció család. Van egy Calculate applikáció, amelyikben a konverziós táblázatok, score-ok, indexek össze vannak gyűjtve. Rendszerezve vannak. A szubspecialitásokra klikkelve könnyen kereshetőek. Egy másik app a családbóL. ECG Guide- az EKG elváltozások leírása, parameterei, értékelései vannak összegyűjtve rendszerezett, jól kereshető formában.


SzívCity mobilalkalmazás
SzívCity mobilalkalmazás

Az alkalmazásba regisztrálni kell először. Regisztrációt követően arra alkalmas az applikáció, hogyha egy eszméletlen vagy rosszullévő beteghez kap riasztást az OMSZ, akkor az OMSZ aktiválja a hívórendszert és a beteghez elérhető közelségben lévő telefonokra riasztást ad: segítséget kértek a közelben. A felhívásra lehet reagálni: elfogadom vagy nem fogadom el a felhívást. Amennyiben elfogadom, akkor mutatja a térképet, hogy honnan kérték a riasztást és egy térkép megjelenítésével megmutatja az odavezető útvonalat is.

Vissza a TELEMEDICINA nyitó oldalra